Vytvořit nový účet
x

Přihlašte se:

Uživatelské jméno:

Heslo:
 

nebo Vytvořit nový účet

  Zapomenuté heslo?



Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dotaz rádio z KK do KJ
Autor Zpráva
pavel_t Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 14
Připojen(a): 22-05-2015
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #1
dotaz rádio z KK do KJ
Ahoj, chtěl jsem upgradovat rádio, za CHRYSLER RET ALPINE(rádio s přípravou Bluetooth, povedlo se mi koupit zánovní uloženku, majitel hned dával navigaci). Vejít by se po úpravách mělo.
Původní origoš rádio s CD US verze - nemá RDS, ladí pouze liché frekvence...
Koupil jsem konektory-redukce Jeep KJ-ISO ISO-KK rádio.
Ale asi to nerozchodím - rádio nemá klíčkové +12V a signál regulace podsvětlení. Tyhle všechny info jdou do rádia přes canbus?
Rádio se chová jako vypnuté, jen tlačítkem TIME jde zapnout na pár vteřin podsvětlení rádia.

Zapojoval jsem redukci dle tohoto:
https://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-...nector.htm

Většina pin-out obrázků na netu nemá popsané všechny piny, třeba tam někde budou.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13-09-2018 07:54 PM od pavel_t.)
13-09-2018 07:54 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
tomik328 Offline
JFcz-PoužíváČasto

Příspěvků: 279
Připojen(a): 09-11-2013
Přidat uživateli hodnocení 11
Příspěvek: #2
RE: dotaz rádio z KK do KJ
Nepojede to. KK ma Hi-bus, KJ ma Low-bus. Radio v KK je kompletne rizene sbernici. Exustuji "udelatka", napr. Lockpick, ktere to řeší. Bez toho ani ranu.

Jeep Cherokee KK 2.8 CRD
Dříve : Toyota Rav4 2.0, Nissan Terrano II 2.4, MB V230 2.3 LPG a mnohá další ...
13-09-2018 08:05 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
palo-cherokee Offline
JFcz-Používá247

Příspěvků: 1 244
Připojen(a): 31-01-2012
Přidat uživateli hodnocení 64
Příspěvek: #3
RE: dotaz rádio z KK do KJ
Zbernicovo riadené sú obidve, ale hlavne KJ ma PCI Bus a KK ma CAN Bus. Žiadne Hi/low ale dva úplne rozdielne druhy komunikácie Tvrďák

A okrem toho ak to KJ má "premium audio", tak je navyše pri každom repráku aktívny zosilňovač.

http://www.jeepparts.sk http://www.spinsro.sk
13-09-2018 08:13 PM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
tomik328 Offline
JFcz-PoužíváČasto

Příspěvků: 279
Připojen(a): 09-11-2013
Přidat uživateli hodnocení 11
Příspěvek: #4
RE: dotaz rádio z KK do KJ
(13-09-2018 08:13 PM)palo-cherokee napsal(a):  Zbernicovo riadené sú obidve, ale hlavne KJ ma PCI Bus a KK ma CAN Bus. Žiadne Hi/low ale dva úplne rozdielne druhy komunikácie Tvrďák

A okrem toho ak to KJ má "premium audio", tak je navyše pri každom repráku aktívny zosilňovač.

Diky za upresneni. Kazdopadne ten Lockpick by to resil, ne ? Otázka je pak samozrejme cena ...

Jeep Cherokee KK 2.8 CRD
Dříve : Toyota Rav4 2.0, Nissan Terrano II 2.4, MB V230 2.3 LPG a mnohá další ...
13-09-2018 08:16 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
pavel_t Offline
JFcz-NOváček

Příspěvků: 14
Připojen(a): 22-05-2015
Přidat uživateli hodnocení 0
Příspěvek: #5
RE: dotaz rádio z KK do KJ
Ok. Mám PCI Bus, to jsem nevěděl. Lockpick adaptéry jsou spíš na výstup - vstup z datové sběrnice, výstup drát s napětím. Já bych potřeboval opak - po přivedení 12V od spínačky simulovat rádiu na datové sběrnici zapnuté zapalování.
13-09-2018 09:23 PM
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
palo-cherokee Offline
JFcz-Používá247

Příspěvků: 1 244
Připojen(a): 31-01-2012
Přidat uživateli hodnocení 64
Příspěvek: #6
RE: dotaz rádio z KK do KJ
(13-09-2018 08:16 PM)tomik328 napsal(a):  Diky za upresneni. Kazdopadne ten Lockpick by to resil, ne ? Otázka je pak samozrejme cena ...

NE. Lebo na to žiadny Lockpick NIE JE. Sú to dva generačne iné systémy. Gramodosku tiež v CD prehrávači neprehráš. Ani naopak. Chehták

(13-09-2018 09:23 PM)pavel_t napsal(a):  Ok. Mám PCI Bus, to jsem nevěděl. Lockpick adaptéry jsou spíš na výstup - vstup z datové sběrnice, výstup drát s napětím. Já bych potřeboval opak - po přivedení 12V od spínačky simulovat rádiu na datové sběrnici zapnuté zapalování.

čož o to, zapnúť CAN bus rádio na stole sa dá.
napríklad :
https://www.etlweb.com/emula-el-bus-can-...o-chrysler

ale môžeš si to aj zbastliť napríklad cez nejaké arduino alebo niečo také

Ale to obmedzenie s premium audio tam stále bude. Dá sa obísť aj to, ale to je zasa úplne o inom

http://www.jeepparts.sk http://www.spinsro.sk
14-09-2018 09:48 AM
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Přidej Poděkování Odpovědět s citací příspěvku
[-] Následující 1 uživatel vyslovil/li Poděkování pro palo-cherokee za tento příspěvek:
tomik328
Odpovědět 




Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)